latinica  ћирилица
23/05/2017 |  08:28 ⇒ 11:25 | Аутор: РТРС

Вориорси без пораза до финала НБА лиге!

Кошаркаши Голден Стејта на доминантан начин су стигли до финала НБА лиге – без пораза у 12 мечева плеј-офа.
НБА - Фото: Screenshot/YouTube
НБАФото: Screenshot/YouTube

"Ратници" су почистили са терена Сан Антонио (129:115), тако дошли до 4:0 у серији и стигли на корак од прстена. Ипак, шоу је Карију и друговима отео ветеран Ману Ђинобили.
 
Колико год то парадоксално звучало, финале Запада ријешено је у првом мечу. У дуелу у којем су "мамузе" испустиле предност од преко 25 поена преломљена је цијела серија. Јесу велики посао урадиле звијезде екипе тренера Стива Кера, али онај најважнији завршио је Заза Пачулија. Повриједио је Ленарда у првој утакмици и свима је било јасно да без њега Спарси немају шта да траже.

Побједа у Тексасу омогућила је Голден Стејту да испише још једну страницу историје НБА лиге. Постали су први тим који је плеј-оф почео са 12 побједа, без пораза.

Стеф Кари је постигао 36 поена, Кевин Дурант 29, али у центру пажње био је неко други.

Питање које постављају сви љубитељи кошарке је - да ли је Ману Ђинобили завршио каријеру?. Као да су послије овог меча сви чекали да сјајни Аргентинац објави одлазак у пензију.

- Осјећам да још могу да играм, али то неће бити најважнија ствар када будем одлучивао. Осјећам да могу да допринесем, али су ми потребне двије-три недјеље. Имам двије опције – да наставим да играм спорт који волим или да се повучем и проводим више времена са породицом коју волим - објаснио је Ђинобили.

Аргентинац је постигао 15 поена, и још једном је потврдио класу. Чини се да још није дошло вријеме да се опрости.

Голден Стејт је постигао корак до максимума, Карију и друговима сада преостаје да одахну и сачекају да Кливленд и Бостон заврше своју серију (2:1 за Кавсе).

Извор: Агенције