latinica  ћирилица
22/05/2017 |  17:05 ⇒ 18:22 | Аутор: РТРС

Грађани могу одабрати један од три модела плаћања РТВ таксе (ВИДЕО)

Радио-телевизија Републике Српске, захваљујући вашем редовном плаћању РТВ таксе, један је од економски најстабилнијих јавних субјеката у Републици Српској и БиХ.
РТРС - РТВ дом - Фото: РТРС
РТРС - РТВ домФото: РТРС

Ради унапређења доставе рачуна и поједностављења начина плаћања, те умањења трошкова уплате, сви обвезници могу одабрати неки од модела плаћања.

- Имамо три доминантна модела плаћања. Један је путем инкасо службе, гдје је РТВ таксу могуће измирити нашим инкасантима на терену. 180 инкасаната свакодневно ради на терену. " Дијелу обвезника рачун се факутирше уз рачун за фиксну телефонију, а од недавно, у доброј намјери да покријемо цијело подручје Републике Српске и да направимо једнакост у обавези плаћања РТВ таксе, имамо и доставу путем поште - навео је Павле Чаркић, помоћник директора Службе РТВ таксе.

Замјеник директора Дирекције РТРС-а Срђан Џајић истакао је да је за прошлу годину од комплетног износа прикљупљеног за РТВ таксу на територији БиХ, 56 одсто средстава прикупљено на територији Републике Српске.

- Када то упоредите са подацима о броју домаћинстава у Српској и ФБиХ, видите да је ту огроман дисбаланс - нагласио је Џајић.