latinica  ћирилица
22/05/2017 |  14:18 ⇒ 14:22 | Аутор: РТРС

Иванић и Изетбеговић са индонежанским министром о улагању у БиХ

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић и члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић истакли су у разговору са министром економских послова Индонезије Дармином Насутионом да је БиХ интересантна на плану инвестиција због својих природних богатстава и географског положаја.
Сарајево: Иванић, Изетбегович и Насутин - Фото: СРНА
Сарајево: Иванић, Изетбегович и НасутинФото: СРНА

Чланови Предсједништва БиХ напоменули су важност присуства многобројне делегације привредника из Индонезије на овогодишњем "Сарајево бизнис форуму" што је, како је речено, најбољи показатељ интереса Индонезије за улагања у БиХ.

На састанку је разговарано о могућностима улагања у пољопривреду, дрвну и намјенску индустрију, те о сарадњи у области туризма, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Саговорници су нагласили опредијељеност за унапређење билатералне сарадње двије пријатељске земље на свим пољима, посебно на пољу економије.

На састанку је било ријечи и о путу БиХ ка ЕУ, те је истакнуто да ће БиХ и Индонезија, с приближавањем БиХ чланству у Унију, имати прилику за тјешњу сарадњу у оквиру јачања веза заједнице европских са азијским земљама.

Насутион је рекао да Индонезија подржава БиХ, те изразио спремност на унапређење сарадње, посебно у економском сегменту.

Он је нагласио да ће Влада Индонезије подржати привреднике који желе интензивније улагати у БиХ.

Иванић и Изетбеговић захвалили су Индонезији за подршку и помоћ коју пружа БиХ.

Током сусрета је оцијењено да традиционално добре односе двије земље треба унапређивати, те истакнуто да су двије земље и до сада добро сарађивале у различитим међународним организацијама и као земље чланице УН.

Састанку је присуствовао и Тугомир Чуљак, савјетник хрватског члана Предсједништва БиХ Драгана Човића.

Извор: СРНА