latinica  ћирилица
22/05/2017 |  10:10 ⇒ 14:54 | Аутор: РТРС

Лакост представља Ђоковића

Новак Ђоковић данас ће постати заштитно лице реномиране компаније за производњу спортске опреме Лакост.

Компанију Лакост основали су 1933. године тенисер Рене Лакост (прозвали су га "Алигатор", отуд и лого) и Андреа Гијера, а производи одјећу, обућу и парфеме.

На Твитеру профилу компаније Лакост објављена је занимљива фотографија јајета, уз опис да ће првог дана седмице прије Ролан Гароса стићи нови "крокодил".

Другом тенисеру свијета уговор са акутелним спонзором, јапанским брендом Уникло истиче 30. јуна, а сада је већ јасно да сарадња неће бити продужена.

Свјетски медији преносе да још нису познати финансијски детаљи, као ни дужина уговора, али је познато да је од Јапанаца добијао око 9 милиона долара годишње.

У потјери за потписом Србина био је и амерички Најк, можда и највећи "играч" на тениском тржишту, али ух је Ђоковић одбио чак три пута. Људи који стоје иза најпопуларнијег крокодила на свијету имали су бољу понуду и успјели да у своје редове придруже једног од најбољих играча у историји "бијелог спорта".

Најбољег српског спортисту у историји је прије Уникла облачио њемачки Адидас" са којим и даље има уговор за патике, односно италијански Серђо Такини.

Годишњи приход популарног "Алигатора" је око 500 милиона евра, од тенисера и тенисерки спонзорише Едуара Роже-Васлана, Федерика Делбониса, Пабла Куеваса, Николу Мауа, Жилијена Бенетоа, Доминику Цибулкову, Јелену Веснину, Гиљерма Гарсија-Лопеса, Беноа Пера, Роберта Баутисту Агута...

Такође, француски произвођач је и један од генералних спонзора неколико значајних турнира, од којих је су свакако највећи Аустралијан опен и Завршни Мастерс у Лондону.

Извор: Б92