latinica  ћирилица
19/05/2017 |  19:47 ⇒ 22:04 | Аутор: РТРС

Пјесничко вече Ђорђа Сладоја

Српски пјесник Ђорђо Сладоје одржао је вечерас на Палама поетско вече у оквиру обиљежавања Дана Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву.
Пале - поетско вече - Фото: СРНА
Пале - поетско вечеФото: СРНА

Изразивши задовољство што је ово вече дио обиљежавања четврт вијека рада Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву, Сладоје је рекао да радо долази тамо гдје га зову, а поготово у крај који сматра и својим завичајем, с обзиром да је родом из Калиновика.

Сладоје је истакао да му је јако важно да постоје млади људи, попут студената Филозофског факултета, који разумију оно што он говори.

"То уопште није мало. Без обзира на све дистанце, које су, чини ми се, исфорсиране, они се баве тиме, доживљавају као своје и препознају као дио сопственог искуства у ономе што пишем", закључио је Сладоје.

Окупљенима је у препуном амфитеатру Филозофског факултета, од којих су већину чинили млади, Сладоје је рекао да је своју прву збирку поезије - "Дневник несанице" издао прије више од 40 година.

Поетско вече отворио је декан Филозофског факултета Драга Мастиловић који је изразио задовољство што се Сладоје одазвао позиву да увелича Дане овог факултета, а окупљенима се обратио и декан Православног богословског факултата Универзитета у Источном Сарајеву Дарко Ђого, истичући да му је част да присуствује правој пјесничкој гозби.

Обиљежавање Дана Филозофског факултета почело је данас промоцијом дипломираних студената, мастера и магистара наука, а потом је отворена изложба студентских радова из фонда Ликовне академије из Требиња, а биће настављено и сутра.

Извор: СРНА