latinica  ћирилица
19/05/2017 |  17:51 | Аутор: РТРС

Вулин: У Приштини не желе да злочинци икада буду пронађени

Министар за рад, запошљавање борачка и социјална питања Србије Александар Вулин изјавио је да је Специјално тужилаштво у Приштини обуставило истрагу против осам осумњичених за убиство 14 српских жетелаца у Старом Гацком "зато што се не жели да злочинци икада буду пронађени".
Александар Вулин - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВулинФото: ТАНЈУГ

Вулин је рекао да је то један од највећих злочина који се догодио на Косову и Метохији, у коме су побијени људи који су само ишли у своје поље да раде оно што су радили читавог живота, те да је онај ко је одлучио да обустави истрагу, одлучио да обустави борбу за човјечанство.

"Ишли су у жетву, убијена су деца заједно са својим родитељима", рекао је Вулин новинарима.

Вулин је истакао да је напуштање истраге - напуштање наде да ће злочин икада бити откривен и да ће икада стићи казна људе који су учинили тако монструозан злочин.

"Они се надају да ће им премијер бити човек који је несумњив ратни злочинац - говорим о Рамушу Харадинају и говорим о многим другима", рекао је Вулин.

Он је додао да данашњи поступак Специјалног тужилаштва у Приштини говори да тамо нема никакве правде, као и да је то очекивано од Приштине.

"Међутим, постоји и то да је међународна заједница Резолуцијом 1244 преузела одговорност за истраживање сваког злочина и нема право да одустане од тога. Србија сигурно неће одустати", додао је Вулин.

Специјално тужилаштво у Приштини обуставило је истрагу против свих осумњичених за убиство 14 српских жетелаца из непосредне близине на њиви, у Старом Грацку, код Липљана, 23. јула 1999. године.

Извор: СРНА