latinica  ћирилица
19/05/2017 |  15:23 ⇒ 17:24 | Аутор: РТРС

Невесиње- Реконструкција Спортске дворане (ВИДЕО)

У Невесињу почиње реконструкција Спортске дворане. Објекат је изграђен прије 40 година и није безбједан за тренинге спортиста, као ни часове физичког васпитања који се тамо одржавају.
Невесиње - Фото: РТРС
НевесињеФото: РТРС

Потпуна обнова дворане почеће чим се заврше законске процедуре око избора извођача радова. Сагледано је тренутно стање и израђен пројекат реконструкције. Према прорачунима, све ће коштати око 800.000 КМ, а новац ће општина Невесиње обезбиједити из кредитног задужења.

Небезбједна конструкција, поломљена стакла, кров који прокишњава - то је слика спортске дворане. Спортисти, ђаци и грађани који посјећују спортске или друге догађаје у овом објекту кажу да је "5 до 12" за реконструкцију. 

- У јесењим и зимским мјесецима је неусловно. Немамао гријање, кров прокишњава кров, огромне су стаклене површине и веома је хладно. Зато реализацију овог пројекта с нестрпљењем очекујемо - рекла је професорка физичког васпитања Љиљана Жерајић. 

Радови почињу ускоро и биће завршени до јесени и почетка спортских такмичења и школске године, тврде у локалној управи. 

- Идемо у комплетну реконструкцију дворане, крова, конструкције, гријање, мокрих чворова, свлачионице, предње стране дворане и освјетљења - истакао је начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић.

Све то, према прорачунима, коштаће од 600.000 до 800.000 марака, које ће општина обезбиједити из кредита од око 3,5 милиона марака. Више од милион намијењено је, како објашњавају, за покривање буџетског дефицита из прошле године, а остало за капиталне инвестиције.

- Осим дворане, биће саниран Дом културе, извршена парцелизација државних обрадивих површина да би се издавале под закуп, те уређен паркинг испред дворане и прилази школама - додао је Авдаловић.

Спортска дворана у претходних десетак година обнављана је неколико пута, али никада у цјелости, истичу надлежни.