latinica  ћирилица
19/05/2017 |  11:58 ⇒ 20/05/2017 | 08:58 | Аутор: РТРС

Додик: Бореновић мојој породици ставио мету на чело (ВИДЕО)

Данас вербални дуел предсједника Републике Српске и СНСД-а Милорада Додика и предсједника ПДП-а Бранислава Бореновића.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Повод је синоћње гостовање Додика у нашој емисији "Печат" у којој је, између осталог, говорио и о својој и Бореновићевој имовини. Бореновић је одговорио да је спреман да покаже податке о својој имовини, да се не плаши и да га Додик једино можда може ућуткати ликвидацијом.

Бранислав Бореновић је одавно мени и мојој породици ставио мету на челу, говорећи неистине и сплеткарећи о имовини коју наводно имам и како сам је стекао, одговорио је Додик.

- Како то да је Бореновићев отац толико богат, а сви у Лијевчу знају да је мој отац прије рата био богат. Погледајте кућу коју ја имам 30 километара од Бањалуке и његову овдје у граду  рекао је Додик.

Ова изјава изненадила је лидера ПДП-а Бранислава Бореновића, па је експресно реаговао конференцијом за новинаре испред Народне скупштине. Поручио је да ће своју имовину први дати на испитивање и да је његов отац имовину стекао кроз добит приватне фирме, на коју је плаћао порез. И Бореновић би са предсједником на ТВ дуел, па је Додика позвао на сучељавање! 

- Да упоредимо шта то има он, шта моја пордица, да упоредимо моју кућу од 150 квадрата и гаражом на плацу од 390 метара квадратних и његове куће -рекао је Бореновић.

- Чија кућа више вриједи, Ваша у граду или Додикова на селу?

-  Моја, зато што ја у њој живим са својом породицом и има највећу вриједност - рекао је Бореновић.

Додик није чекао ТВ дуел. Бореновићу је одмах одговорио. У изјави за Срну рекао је да Бореновић ни једном ријечју није негирао тврдње које је он изнио у емисији "Печат", када је говорио о његовој имовини у Бањалуци.

"Сва салва увреда, лажи и подметања, које су му специјалност, послужиле су само да се замагли суштина моје изјаве, колико вриједи моја кућа и каквог је имовног стања прије рата била његова, а каквог моја породица", навео је Додик.

Бореновић је поручио да га Додик не може купити, а ни уплашити. Каже, да ће истрајати у борби против политике коју води предсједник Републике и његов СНСД.

- Можда он може да ућутка неким другим средствима, шта ја знам. Можда ликвидациојом. Такви су људи спремни на све - каже Бореновић.

Додик је рекао да је Бранислав Бореновић одавно њему, његовој дјеци и унуцима ставио мету на чело, лажући и сплаткарећи о имовини коју наводно имају и начину на који је стечена.

"А данас се као и свака кукавица покушава сакрити иза опасних инсинуација да неко спрема његову ликвидацију. Ако Додик упита одакле вам куће и станови и у земљи и свијету, онда Додик спрема ликвидацију. Ако они неосновано лажу годинама о мојој имовини, онда је то борба за истину. Неће бити да је тако", рекао је Додик.

Вербални сукоб Додика и Бореновића и о састанцима са странцима. Док Бореновић себи и ПДП-у приписује заслуге што је на преговорима о Бутмирском пакету рекао "не" НАТО пакту, а Додик и СНСД, каже, прво пристали, па пред камерама порекли, за предсједника Српске су небулозе којим Бореновић покушава да засмије јавност.

Опозиција је дошла до дна, и показала да више није способна да води политику, већ само показује лични очај, каже премијерка Жељка Цвијановић.

Опозиција је у Сарајеву прокоцкала велику прилику да се бори за интересе Републике Српске и буде сервис грађанима Српске, каже премијерка истичући да је опозиција сервис грађанима Федерације БиХ.