latinica  ћирилица
13/05/2017 |  10:58 | Аутор: РТРС

Зашто је кефир толико здрав?

Ево како кефир утиче на наш имунитет и опште здравствено стање. Ако га не волите, завољећете га кад видите колико је здрав!
Кефир - Фото: илустрација
КефирФото: илустрација

"Конзумирајте намирнице богате пробиотицима, за здрав систем органа за варење"... Колико пута сте то већ чули? Знате, дакле, да би требало да једете "добре" бактерије, али нисте сигурни на који начин тачно оне користе вашем здрављу?

Па... узмите, на примјер, кефир.

Кефир је ферментисани млијечни производ, из "породице" јогурта, али нешто питкије структуре. Можете га конзумирати у различитим варијантама - "чист", у смутијима са воћем, или уз додатак меда, измрвљене црне чоколаде, овсених пахуљица... Све то су добре, здраве комбинације за укусан и хранљив доручак који ће вам дати неоходну енергију за радни дан.

Овај напитак је права "звијезда велнес сцене". Моћан је извор пробиотика, живих бактерија које чине да наш систем органа за варење ради како треба. Иако у нашим цријевима већ живе милијарде бактерија, пробиотици које уносимо из здравих намирница као што је кефир, на примјер, омогућавају да добре и лоше бактерије буду у здравој равнотежи.

Конзумирање ферментисаних млијечних производа богатих пробиотицима помаже и имунитету, а позитивно утиче и на наше емотивно стање.

Извор: Мондо