latinica  ћирилица
28/04/2017 |  14:19 ⇒ 17:16 | Аутор: РТРС

Глухаковић и Вонг потписали Меморандум о разумијевању (ФОТО/ВИДЕО)

Министар трговине и туризма Предраг Глухаковић и представник мултинационалне холдингс групе "Макао" Алекс Лао Вонг потписали су данас на Јахорини, Меморандум о разумијевању у области туризма између Владе Републике Српске и ове кинеске корпорације.
Делегација Републике Српске потписала меморандум са Кинезима -
Делегација Републике Српске потписала меморандум са Кинезима

Церемонији потписивања присуствовали су предсједник Републике Српске Милорад Додик и предсједник Владе Српске Жељка Цвијановић.

Глухаковић је након церемоније изразио задовољство потписаним Меморандумом о сарадњи са великом компанијом из Кине која је добродошла у Репубику Српску.

Предсједник Додик са представницима кинеске компаније Макао

- Драго ми је да сам у име Владе Републике Српске потписао овај протокол о сарадњи. Протокол се заснива на инвестицијама у области туризма са тако моћном компанијом. Сигурно је да је претходница свега била посјета предсједника Додика Кини, а дошли смо до коначног циља који ће свима у Републици Српској донијети добро - рекао је Глухаковић.

Предсједник Додик са представницима комапније Макао

Он је изразио увјерење да су компаније из Кине заинтересоване за улагање огромног новца, не само на простор Републике Српске, него и БиХ. Потписани споразум подразумијева да можемо овој кинеској компанији понудити за улагање све оне туристичке дестинације које су интересантне нама у Републици Српској, рекао је Глухаковић.

Говорећи о ситуацији у Олимпијском центру "Јахорина" Глухаковић је рекао да ће у наредних 20 дана бити упућена коначна верзија приједлога куда то предузеће треба да иде.

- Имали смо прилику и о томе да разговарамо са представницима холдингс групе Макао. Настављамо и те разговоре, а позван је и менаџмент ОЦ Јахорина да нам се придружи - рекао је Глухаковић.

Он је навео да кад је ријеч о ОЦ "Јахорина" на сто стављено неколико модела.

- Сигуран је модел који даје резултате који је примијенила и Србија. Тај модел је да се одвоје скијалишта од угоститељског, односно, хотелског дијела и сигурни смо да ћемо на тај начин врло брзо доћи до коначног рјешења како би завршили и причу са Европском банком за обнову и развој о осњежавању које је недовољно на Јахорини - рекао је Глухаковић.

Он је додао да су о овом питању остали да се разријеше детаљи у вези са имовинским односима јер је неколико пута оспоравана укњижба урушеног хотела "Јахорина".

Извор: РТРС/СРНА