latinica  ћирилица
27/04/2017 |  16:32 ⇒ 16:37 | Аутор: РТРС

Ковачевић: За пројекте у енергетском систему око милијарду КМ

Директор Електропривреде Републике Српске Жељко Ковачевић изјавио је данас да су у току преговори са многим инвеститорима и партнерима о изградњи хидроелектране "Бук Бијела", напомињући да је обезбијеђено око милијарду КМ за започете и нове пројекте у оквиру енергетског система.
Директор "Електропривреде Републике Српске" /ЕРС/ Жељко Ковачевић - Фото: СРНА
Директор "Електропривреде Републике Српске" /ЕРС/ Жељко КовачевићФото: СРНА

Ковачевић је навео пројекте од посебног значаја чија је реализација у току - "Горњи хоризонти" у оквиру којих се гради ХЕ "Дабар", те друге хидроелектране у том систему, што ће бити завршено пројектом ХЕ "Дубровник два" који ће много значити привреди Републике Српске.

Он је рекао да је добро што представници ЕРС-а данас учествују у раду "Јахорина економског форума 2017", који је окупио велики број привредника из региона, будући да је енергетски сектор један од најзначајнијих за развој привреде у Српској.

- То је прилика да са инвеститорима из региона, а посебно из Републике Српске, Србије и окружења, покушамо наћи заједничке интересе у реализацији многих пројеката у енергетском сектору у наредном периоду - навео је Ковачевић.

Он је напоменуо да је Електропривреда опредијељена да планиране инвестиције буду што прије реализоване.

У оквиру Форума, сутра ће о теми "Енергетски сектор Републике Српске - потенцијал за будућност" говорити извршни директор за економско-финансијске послове у ЕРС-у Благоје Шупић.

Дводневни "Јахорина економски форум 2017" о теми "Развојне шансе малих економија" почео је данас под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика, а у организацији Удружења економиста "Свот".

Извор: СРНА