latinica  ћирилица
27/04/2017 |  15:38 ⇒ 17:17 | Аутор: РТРС

Глухаковић о Агрокору: Добављачи из Српске да пријаве своја потраживања (ВИДЕО)

За БиХ нису прихватљиве евентуалне мјере Хрватске које би подразумијевале извлачење капитала у корист санације Агрокора.
Предраг Глухаковић, министар трговине и туризма у Влади РС - Фото: РТРС
Предраг Глухаковић, министар трговине и туризма у Влади РСФото: РТРС

Након састанка са делегацијом Агрокора и хрватске Владе, предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић пренио је закључак у складу с којим су Агрокорова предузећа дужна да плаћају своје рачуне и обавезе добављачима, радницима и БиХ.

Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић изјавио је данас у Сарајеву да се ускоро очекује план реструктурисања "Конзума", истичући да је дуг према добављачима у Републици Српској 5,5 милиона КМ, те позвао оне који то нису учинили да пријаве своја потраживања.

- Надам се да ћемо у наредних 15 дана добити коначан план за рјешавање проблема, јер је ово агонија и ишчекивање свих - потрошача, добављача и грађана БиХ, шта ће се десити са `Конзумом`", рекао је Глухаковић новинарима након данашњег састанка представника БиХ и Хрватске о ситуацији у хрватском концерну "Агрокор" и посљедицама које може имати за привреду БиХ.