latinica  ћирилица
25/04/2017 |  20:08 ⇒ 20:19 | Аутор: РТРС

Направите сируп који убрзава метаболизам и сужава струк

Хрен је обожавана намирница коју љубитељи љуте и зачињене хране радо једу и користе у кухању. Осим што је фин, он може бити и савезник у убрзавању метаболизма
Намирнице за мањи стурк - Фото: илустрација
Намирнице за мањи стуркФото: илустрација

Хрен је јако здрава антибактеријска намирница која не садржи засићене масти или холестерол. Одличан је и за пробаву јер стимулише развој добрих бактерија у пробавном систему и у секунди ће прочистити ваше синусе.

Убрзава метаболичке процесе у нашем организму па тако потиче топљење масних наслага. У томе вам може помоћи и овај моћан сируп уз који ћете смањити трбух и елиминисати вишак воде из тијела.

Састојци:

15 даг свјежег хрена (коријен)
4 лимуна
3 чајне кашичице меда
2 чајне кашичице цимета
2 даг свјежег ђумбира (коријен)

Припрема

Хрен и ђумбир изблендајте у блендеру или претворите у кашу уз помоћ штапног миксера. Исциједите лимуне, додајте сок хрену и ђумбиру па мијешајте 3 минуте. Затим додајте мед и цимет те мијешајте док не добијете потпуно хомогену смјесу.

Сируп спремите у стаклену флашу или стакленку. Чувајте га у фрижидеру.

Конзумирајте двије кашичице сирупа дневно током три седмице и онда направите паузу од мјесец дана.

Савјет плус: Ако не волите хрен и комбинација ових намирница је прејака за ваш укус, испробајте 3 слатка напитка од банана који "растурају" масне јастучиће.

Ако сте мислили да се "конкретна" јела не могу борити против трбушчића, преварили сте се-кушајте укусну јуху која храни тијело и чисти га од масноћа. Ваш метаболизам убрзаће и 48-сатна сигурна дијета која избацује токсине из тијела.

Извор: Независне новине