latinica  ћирилица
04/04/2017 |  21:29 ⇒ 21:30 | Аутор: РТРС

Савјети за мршављење најинтелигентније жене на свијету

Американка Мерилин вос Савант уписана је у Гинисову књигу рекорда као жена са највишим коефицијентом интелигенције на свијету и већ три деценије пише колумну у магазину Парада.
Исхрана (Фото: Thinkstock) -
Исхрана (Фото: Thinkstock)

Посљедња колумна коју је написала није се тицала логичких загонетки ни математичке проблематике, којима се иначе бави, него је понудила рјешење за проблем који мучи многе жене - како одржати витку линију.

Ово су њени савјети:

1. Заборавите на грицкалице

Мерилин сматра да грицкалице не треба куповати и да кухињу треба снабдјети свим намирницама потребним за прављење три дневна оброка.

2. Избаците међуоброке

Умјесто воћа и сокова у међуоброцима, којима Мерилин не оспорава здраву улогу у исхрани, она савјетује шољицу чаја. Потпуно контрадикторно готово свим препорукама, она дан завршава уживајући у вечери какву пожели, јер вјерује да је храна кориснија за тијело када сте гладни, а не када вам то налаже распоред.

3. Одвикните се од калоричних напитака

Сокове и млијеко Мерилин толерише само у вријеме доручка, а све напитке пије без леда. Она сматра да лед уништава укус пића, па људи због тога претјерују у испијању сокова.

4. Никада немојте "чистити" тањир

"Преједање је најгора врста бацања укусне хране", тврди најинтелигентнија жена на свијету. Колико год да је ваш оброк укусан, један дио оставите за сљедећи оброк.

5. Уживајте у вечери

Уживање у оброку заједно с породицом и пријатељима изумире у свијету, али то не значи да треба да одустанемо од тог ритуала.

6. Цијените храну и уживајте у сваком залогају

Ако волите да једете, онда се с љубављу односите према сваком залогају. Сваки комадић жваћите што дуже можете и полако ослобађајте арому у устима. Тако ћете себе поштедети надимања и грчења цријева.

7. Останите досљедни у навикама

Викендом многи отпуштају све кочнице у исхрани којих се држе преко радне недјеље. Мерилин савјетује да се распореда строго придржавате, а у тренуцима беспослице, умјесто за грицкањем, посегните за неком активношћу попут шетње или вожње бициклом.

8. Не потцјењујте калорије

Мерилин сматра да доручак и ручак не треба да имају више од по 250 кцал. За вечеру не броји калорије.

9. Једите само храну коју заслужујете

Никада немојте пристајати на лошу храну, јер ваше тијело заслужује само најбоље. Зато заборавите на раскувану тестенину, мастан сендвич или лош кекс јер то једноставно не заслужујете.

Извор: Агенције