latinica  ћирилица
28/03/2017 |  18:33 ⇒ 18:33 | Аутор: РТРС

Прњавор домаћин 18. међународне уличне трке

Атлетски клуб "Прњавор" у петак, 31. марта, биће домаћин 18. међународне уличне трке, која је уврштена у календар Свјетске атлетске федерације.
Трка "Прњавор 2016" - Фото: СРНА
Трка "Прњавор 2016"Фото: СРНА

Долазак су најавили атлетски клубови из Србије, Мађарске, Словеније, Аустрије, Хрватске, Црне Горе и Македоније.

Прошлогодишње прво мјесто у женској сениорској категорији браниће репрезентативка Србије Амела Терзић, која ће трчати на 3.000 метара.

Предсједник Организационог одбора трке Жељко Петровић каже да ће улицама Прњавора трчати дјеца предшколског узраста, основци, средњошколци, јуниори и ветерани и да се очекује од 1.500 до 2.000 такмичара у свим категоријама.

"Наступиће првакиња Европе у кросу Амела Терзић и Биљана Цвијановић из Србије. Долазак су, између осталих, потврдили и репрезентативац Србије и првак Европе у кросу Елзан Бибић, те Кенијац Џоел Мванги, који је побиједио у Прњавору 2014. године. Преговарамо са олимпијком Лусијом Кимани, тако да ће ово бити још једна добра трка", каже Петровић.

Организација трке "Прњавор 2017" кошта 25.000 КМ. Наградни Фонд за јуниоре и сениоре износи 10.000 КМ, а тај износ је обезбиједио генерални спонзор предузеће "Комерц мали" из Прњавора.

"Новчане награде ће добити по 10 најбоље пласираних сениора и сениорки, као и прва три јуниора и прве три јуниорке. Пехаре и медаље добиће побједници у свим тркама, обезбијеђене су и робне награде, док ће сваки цицибан који прође кроз циљ добити слаткише", прецизирао је Петровић.

Улична трка "Прњавор 2017" имаће и хуманитарни карактер. Комплетан приход је намијењен Удружењу родитеља дјеце обољеле од малигних болести "Искра" из Бањалуке.

"Средњошколци ће трчати хуманитарну трку, а биће постављена и кутија за појединачне донације. Сваки хуманитарни број кошта двије КМ и може га купити и неко ко неће трчати", каже Петровић.

Трка се одржава поводом обиљежавања 24. марта - Дана општине Прњавор.

Извор: СРНА