latinica  ћирилица
28/03/2017 |  18:27 | Аутор: РТРС

Нападнута Борјана Кришто

Мушкарац чији су иницијали Ф.К. /26/ камењем је у Ливну гађао замјеника предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Борјану Кришто, која у нападу није повријеђена, потврдио је Срни портпарол МУП-а Ливањског кантона Ивица Врдољак.
Борјана Кришто - Фото: РТРС
Борјана КриштоФото: РТРС

Врдољак је навео да се Кришто, која је и замјеник предсједника ХДЗ-а БиХ, у тренутку инцидента налазила у дворишту породичне куће са пријатељицом.

- Лице које је послије пронађено бацило је према њима два камена која нису никога погодила - рекао је Врдољак.

Из МУП-а Ливањског кантона саопштено је да су јуче у 17.25 часова припадници Полицијске управе Ливно примили дојаву да је око 16.30 часова непознато лице дошло пред двориште куће која је у власништву Кришто у Улици Згона у Ливну, те уз псовке и вријеђање бацало камење према њој.

"Припадници Полицијске управе Ливно током увиђаја су у дворишту породичне куће пронашли два мања камена, и ван дворишта два камена. Оперативним радом на терену пронађено је лице Ф.К. /26/ у Ливну, те спроведено у Полицијску станицу, након чега је ухапшено због сумње да је починило кривично дјело угрожавање безбједности. У току је даљи оперативни рад", наводи се у саопштењу.

Прошле седмице објављена је информација да је Удружење "Хрватска жена Ливно" само прошле године инкасирало 100.000 КМ од Савјета министара БиХ, а да је на челу тог удружења Тихана Кржељ, која је удата за јединог Борјаниног брата.

Извор: СРНА