latinica  ћирилица
28/03/2017 |  16:51 | Аутор: РТРС

Мандић: Против Катнића ће бити поднесена кривична пријава у Србији

Црногорски опозициони Демократски фронт поднијеће тужилаштву Србије кривичну пријаву против организоване криминалне групе, на чијем челу је главни специјални тужилац Црне Горе Миливоје Катнић, због сумње да се бавила шверцом оружја на територији Србије, најавио је данас лидер ДФ-а Андрија Мандић.

"У Србији је извјесни Паја Велимировић, члан криминалне организација, који је за њене потребе набављао оружје које је требало да буде злоупотријебљено за ликвидирање лидера и присталица ДФ-а. Извјесни Саша Синђелић је набављао новац по упуствима Катнића да се купи оружје", рекао је Мандић на конференцији за новинаре у Подгорици.

Он каже да је овом оружје наводно уништено, али да је "комплетно криминално дјело шверца оружја остало".

"То је оно што треба да се утврди", додао је Мандић.

Он је навео да Специјално државно тужилаштво Црне Горе не посједује ниједан доказ који би указао на повезаност лидера ДФ-а са српским држављанима, који су били у Црној Гори и који су оптужени да су спремали државни удар на дан парламентарних избора 16. октобра прошле године.

Мандић каже да је данас, као грађанин, код основног државног тужиоца саопштио своје ставове у вези са отвореним писмом које је упутио Катнићу након увида у документацију коју му је ставио на располагање у вези са доказима који наводно постоје против њега, Милана Кнежевића и Михаила Чађеновића.

"Доказе сам анализирао са адвокатским тимом. У тој документацији не постоји ништа што би нас оптуживало или указивало на било какву повезаност са људима који су били у Црној Гори, а са којима је у ближем додиру био Катнић и прије 16. октобра", рекао је Мандић.

Он је оцијенио да је ријеч о личној лошој намјери да се нанесе штета људима из ДФ-а, оптуживши власт Мила Ђукановића да злоупотребљава све државе институције у политичкој борби против ДФ-а.

Извор: СРНА