latinica  ћирилица
28/03/2017 |  16:41 | Аутор: РТРС

Чолак: Тероризам највећи изазов за међинародну стабилност

Предсједавајући Дома народа парламента БиХ Бариша Чолак рекао је да је тероризам тренутно највећи изазов за међународну стабилност и да бројни напади широм Европе и свијета захтијевају максималну сарадњу свих земаља.
Бариша Чолак - Фото: СРНА
Бариша ЧолакФото: СРНА

Обраћајући се на Парламентарној конференције о борби против међународног тероризма у Санкт Петербургу, Чолак је рекао да тероризам представља опасност по читав друштвени поредак који се заснива на демократским вриједностима и принципу поштивања људских права и основних слобода.

Он је нагласио да свака држава има своју стратегију за борбу и спречавање тероризма, али да се та борба мора прилагодити минимуму заједничких интереса и рационалним предвиђањима о томе како ће се тероризам убудуће развијати, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

У раду Парламентарне конференције о борби против међународног тероризма учествовала је и предсједавајућа Сталне парламентарне делегације БиХ у Парламентарној скупштини ОЕБС-а Александра Пандуревић.

Током одвојених сесија, учесници конференције разговарали су и о хуманитарним аспектима противтерористичких активности, те о економским и друштвеним основама за међународни безбједносни оквир на пољу борбе против тероризма.

Извор: СРНА