latinica  ћирилица
28/03/2017 |  16:13 | Аутор: РТРС

Француска Медаља части - полицајцу Милошу Анђићу

Припаднику Министарства унутрашњих послова /МУП/ Србије Милошу Анђићу данас је у Амбасади Француске у Београду уручена Медаља части - сребрни ешалон француске националне полиције.
Француска Медаља части - полицајцу Милошу Анђићу - Фото: СРНА
Француска Медаља части - полицајцу Милошу АнђићуФото: СРНА

Државни секретар у МУП-у Србије Биљана Поповић Ивковић рекла је на свечаности да одликовање српског полицајца представља признање за све припаднике Министарства који се свакодневно боре против савремених безбједносних пријетњи, саопштено је из МУП-а Србије.

Она је навела да се сарадња између министарстава унутрашњих послова Србије и Француске остварује, прије свега, у борби против недозвољене трговине људима и оружјем, те кријумчарења културних добара, наркотика и цигарета.

Ивковићева је прецизирала да су полиције двије земље заједнички успјех посебно постигле у борби против недозвољене производње, држања, ношења и промета оружја.

У више заједничких акција, како је навела, откривена је и заплијењена већа количина оружја и муниције, а већи број осумњичених за та кривична дјела ухапшен је и процесуиран.

"Имајући у виду да се кријумчарено оружје често користи за извођење терористичких напада, јасно је да овакве акције још више добијају на значају", нагласила је Ивковићева.

Она је навела да основ за унапређење сарадње представља протокол између министарстава унутрашњих послова Србије и Француске, потписан 2016. године, који се односи на оснивање сталне криминалистичко-обавјештајне јединице.

Амбасадор Француске у Србији Кристин Моро подсјетила је да двије земље већ дуго имају квалитетну сарадњу и успјех у борби против организованог криминала.

Извор: СРНА