latinica  ћирилица
28/03/2017 |  12:06 | Аутор: РТРС

Предмет "Милан Нинковић и други" -Лејла Коњић нови члан Судског вијећа

Судија Лејла Коњић изабрана је за новог члана Судског вијећа у предмету "Милан Нинковић и други" пред Судом БиХ.
Суђење Нинковићу, Паравцу и осталима - Фото: РТРС
Суђење Нинковићу, Паравцу и осталимаФото: РТРС

Ову одлуку саопштио је на данашњој статусној конференцији у предмету "Милан Нинковић и други" предсједавајући судија Даворин Јукић, који је рекао да нови члан Судског вијећа има 15 дана да се упозна о досадашњем току процеса.

Тужилаштво, које је данас представљао замјенски тужилац Дијана Кајмаковић, и одбране оптужених нису имали примједби да судија Коњић замијени досадашњег члана Судског вијећа Јасмину Косовић.

Милан Нинковић, Борислав Паравац, Андрија Бјелошевић и Милан Савић оптужени су да су од почетка маја 1992. до краја 1993. године учествовали у удруженом злочиначком подухвату који је био усмјерен против цивилног бошњачког и хрватског становништва.

Предсједавајући судија је напоменуо да вршилац дужности главног тужиоца БиХ Гордана Тадић још није донијела одлуку која се односи на изузеће тужиоца у овом предмету Џермина Пашића, те да ће главни претрес бити настављен унакрсним испитивањем свједока Обрена Петровића.

Сходно одлуци Судског вијећа са прошлог рочита о постављању правног савјетника, Петровић је затражио да то буде адвокат Крешимир Зубак, односно, у његовом евентуалном одсуству Дражен Зубак.

Наредно рочиште у предмету "Милан Нинковић и други" заказано је у уторак, 11. априла, у 9.30 часова

Извор: Срна