latinica  ћирилица
28/03/2017 |  11:26 ⇒ 17:33 | Аутор: РТРС

Братунац- Спријечена смјена руководства у Градској чистоћи (ВИДЕО)

Руководство предузећа Градска чистоћа Братунац и група радника спријечили су примопредају дужности новог директора овог предузећа. Тврде да је смјена извршена мимо закона. И једна и друга страна најављују тужбе, а ангажована је и полиција да би спријечила физички обрачун.
Спријечена примопредаја дужности у "Чистоћи" Братунац - Фото: РТРС
Спријечена примопредаја дужности у "Чистоћи" БратунацФото: РТРС

"Правно насиље, кршење закона и бахатост нове власти нећу допустити", истиче Александар Зекић разријешени директор АД "Градска Чистоћа" Братунац. Каже да приликом његове смјене и именовања новог директора Златана Челановића, као и смјене и именовања надзорног одбора није испоштована процедура, нити рокови за жалбе надлежном суду.

"Свјесни смо да су у некој расподјели након избора ти људи добили АД Градску чистоћу. Ми споримо начин на који они приступају мом разрјешењу јер сам изабран на мандатни периот од четири године. Оно што раде је, правно и лаички речено, противзаконито", истиче Зекић.

Новоизабрани директор није желио пред камере. Потпредсједник СО Братунац и представник општинског капитала "Градске чистоће" Видоје Зарић каже да је све урађено по закону. Тврди да је опструкција било и приликом одржавања скупштине акционара.

"И тада смо били ометани од стране директора и његових радника да уђемо у просторије предузећа и да одржимо шесту ванредну сједницу. Наредни кораци су да ћемо ангажовати полицију јер смо спречени у примопредаји дужности, а вјероватно ће против директора бити поднесена кривична пријава због злоупотребе положаја", каже Зарић.

Припадници полиције свакодневно су присутни испред просторија ове фирме да би спријечили евентуални сукоб бившег и садашњег руководства. Након формирања нове скупштинске већине  коју чине СНС, ДНС, СДА и НДП, у Братунцу су покренуте смјене директора предузећа чији је оснивач општина. Само у "Градској чистоћи" због честих промјена већине у овој локалној заједници, у протекле четири године промијењено је пет директора.