latinica  ћирилица
28/03/2017 |  11:02 ⇒ 12:46 | Аутор: РТРС

Деманти ПДП и НДП на вијест објављену на порталу РТРС-а

Предсједници ПДП и НДП-а Бранислав Бореновић и Драган Чавић реаговали су на јучерашњу објаву њиховог заједничког саопштења на порталу РТРС-а.
Бореновић, Иванић, Чавић - Фото: РТРС
Бореновић, Иванић, ЧавићФото: РТРС

У демантију наводе да је наш портал уз све предходне цитате о тренутно лошој ситуацији у Републици Српској, пренио и реченицу "да су лидери ПДП и НДП закључили су да су то све разлози због којих је неопходно активније и организованије дјеловати против власти у Републици Српској".

У ПДП и НДП наводе да у заједничком саопштењу нису навели термин власт, већ режим у Републици Српској "и да заједнички рад, уз позив и свима другима који то желе, треба да покаже грађанима да постоји озбиљна политичка алтернатива ненародној власти".

"Власт и режим нису исто. Ако ми пажљиво водимо рачуна о терминима, које користимо у политичком обраћању јавности, онда не постоји нити један разлог да нам ви дописујете своја тумачења, која су нетачна. Јасно је да ми ни на једном мјесту нисмо написали да смо против власти Републике Српске, већ да смо против ненародне власти и режима", наводи се у дематију лидера ПДП и НДП-а.

Предсједници ПДП-а и НДП-а сматрају да "посао било којег новинара или медија није да тумачи било чије изјаве или саопштења, већ да пренесу изјаве и ставове".

Уз подсјећање на наше обавезе према Закону о РТРС-у, када је у питању објављивање и вијести и коментара, предсједници ПДП и НДП сматрају да тај, како су га назвали, коментар нисмо одвојили од вијести.

"Ми себи нећемо дати слободу да тумачимо да ли је Вашој телевизији власт и режим једно те исто, јер то не било у реду. Зато од РТРС-а очекујемо да то исто не тумачи, него да информише на исправан начин", наводи се у заједничком демантију.

Лидери ПДП-а и НДП-а нас подсјећају да су "равноправни актери на политичкој сцени и парламентарне странке у Народној скупштини Републике Српске, којој подносите извјештај".