latinica  ћирилица
28/03/2017 |  09:31 ⇒ 09:39 | Аутор: РТРС

СДП о СДА - "Ко лаже, тај и краде"

Социјалдемократска партија БиХ оптужила је Странку демократске акције да досљедно примјењује методу лагања, "коју је приликом свјесне саботаже захтјева за ревизију пресуде против Србије врхунски испољио њен предсједник Бакир Изетбеговић, скривајући кључну чињеницу од народа"
СДП БиХ - Фото: илустрација
СДП БиХФото: илустрација

"Он до данас нема храбрости рећи истину, а сви знамо да ко лаже, тај и краде", саопштено је из СДП БиХ.

Из ове странке истичу да је њихова највећа грешка што су повјеровали да се са СДА може градити БиХ по мјери свих њених грађана, због чега су са СДА формирали власт 2011. године.

"Ту грешку више никада нећемо поновити, јер СДА не жели градити БиХ већ искључиво приватну `филџан државу`", поручују из СДП-а.

СДА је јуче оптужила СДП БиХ да је у вријеме своје владавине, одређеним компромисима, а с циљем останка на власти, у неким важним сегментима урушила достигнути ниво реформи.

Из те странке тврде да БиХ, у вријеме док је на власти био СДП, не само да није напредовала, него је и назадовала.

Сматрају да СДП показује да треба још дуго остати опозиција, "јер нема никаквих идеја које би ову земљу унаприједиле, него на бази полуистина обмањује јавност", те да се ослања на популистичка саопштења, "која по правилу немају упоришта у чињеницама".

Извор: Срна