latinica  ћирилица
28/03/2017 |  09:25 ⇒ 09:26 | Аутор: РТРС

Спуштена завјеса на 46. Дане комедије

Уручењем награда и читањем поруке поводом Међународног дана позоришта, у Јагодини је завршен 46. Позоришни фестивал најбољих комедиографских остварења Србије - Дани комедије, који су трајали од 20. марта.
Дани комедије (фото:ludus-online.rs) -
Дани комедије (фото:ludus-online.rs)

На свечаности је синоћ доајену српског глумишта, позоришном, филмском и телевизијском глумцу Властимиру Велисављевићу уручена награда Златни ћуран за животно дјело, највећа награда фестивала.

Стручни жири фестивала најбољом представом је прогласио "Хипноза једне љубави" Душана Ковачевића који је и режирао, у извођењу Звездара театра, а ту представу и најсмјешнијом, својим гласањем оцијенила и публика.

Жири је радио у саставу театролог Мирослав Радоњић, предсједник, глумица Даница Максимовић и вајар Марија Вулић. "Хипноза једне љубави" је добила награде стручног жирија "Мија Алексић" и публике "Миодарг Петровић Чкаља" и статуету "Јованче Мицић", а Ковачевић награду за најбољи савремени домаћи комедиографски текст изведен на фестивалу.

Селектор овогодишњег фестивала била је тетаролог и позоришни критичар Политике Ана Тасић.

Послије уручења награда, у част награђених, Градско позориште Јазавац из Бањалуке одиграло је представу "Цијело тјело ту ме боли", аутор и режисера Николе Пејаковића.

Извор: Танјуг