latinica  ћирилица
27/03/2017 |  16:56 ⇒ 16:56 | Аутор: РТРС

Вучић: Пронађен ДНК једног од нападача на навијаче "Спартака"

Премијер Србије Александар Вучић рекао је да су пронађени трагови крви једног од нападача на навијаче москвоског Фудбалског клуба "Спартак" у Београду и да се сада ради ДНК анализа.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

"Даћемо све од себе да нападачи буду пронађени", поручио је Вучић и истакао да је за њега несхватљиво да се од једног дивног спортског догађаја направи нешто по чему ће се лоше причати о Србији, али да је то и људски неприхватљиво.

Он је навео да је о томе разговарао са министром унутрашњих послова Србије Небојшом Стефановићем прије састанка са руским предсједником Русије Владимиром Путином.

"Какво је то решење да неког убодете ножем? Само сам Бога молио да ме нико ништа не пита јер не знам шта бих одговорио на то. Наравно, наш домаћин председник Путин је коректан човек, па зна да свуда има разних људи", рекао је Вучић новинарима послије састанка са руским предсједником.

Он је подсјетио да су Стефановић и министар здравља Златибор Лончар посјетили повријеђене руске навијаче и поновио да ће Србија учинити све да ухвате нападаче.

"Надам се да ће српско правосуђе бити ефикасно и да ће веома строго казнити починиоце тог недела", рекао је Вучић.

Тројица навијача московског Фудбалског клуба "Спартак" повријеђена су у суботу у Београду када их напала група људи.

Двојица навијача су хоспитализована, док је трећи задобио само огреботине.

Извор: СРНА