latinica  ћирилица
26/03/2017 |  18:17 | Аутор: РТРС

Твитер уводи плаћање чланства?

Компанија Твитер разматра увођење премијум чланства за компаније и утицајне кориснике, што би се плаћало.
Твитер - Фото: Getty Images
ТвитерФото: Getty Images

Корисници који плаћају имали би приступ Твитдеку, унапређеној верзији с више функција од обичног Твитера, пренио је данас Би-Би-Си.

Твитер за сада није наговијестио да разматра увођење плаћања за обичне кориснике.

Премијум чланство доијнело би Твитеру нове приходе у вријеме када се корисници све више окрећу другим мрежама као што је Снепчет (Snapchat).

Број корисника Твитера стагнира, а приходи компаније од рекламирања су у паду, иако је онлајн тржиште реклама значајно повећано прошле године.

"Редовно спроводимо истраживања којима прикупљамо искуства корисника како бисмо доносили боље инвестиционе одлуке и истражујемо неколико начина да учинимо Твитдек кориснијим за професионалце", саопштио је Твитер.

Компанија је саопштила како ће нов приступ функционисати.

"Плаћање би обезбиједило корисницима да на једном мјесту имају посебне алатке за прегледање, објављивање и обавјештавање, као и анализу трендова и активности и унапређену аналитику", навео је Твитер.

Ако уведе плаћене налоге, конкуренција Твитеру биће компаније Соушелфлоу (SocialFlow) i Хутсут (HootSuite), које већ годинама омогућавају корисницима да користе унапређену варијанту Твитера.

Извор: Бета