latinica  ћирилица
20/02/2017 |  11:21 ⇒ 20:21 | Аутор: РТРС

Влада Српске понудила модел исплате дуговања буџетским корисницима (ВИДЕО)

Премијерка Жељка Цвијановић предложила је на данашњем састанку представницима гранских синдиката да се сва дуговања према буџетским корисницима исплате у наредних 18 мјесеци.
Цвијановић - Синдикат - Фото: РТРС
Цвијановић - СиндикатФото: РТРС

Та би се дуговања, према предложеном моделу, исплаћивала на мјесечном нивоу, у 18 једнаких дијелова у зависности од висине дуговања према појединим буџетским корисницима.

У наредних 10 дана, синдикати би требало да размотре понуђени приједлог и да обавјесте Владу.

Премијерка Жељка Цвијановић потврдила је да је угрожен аранжман са ММФ-ом, јер институције БиХ и Федерацијие нису испуниле свој дио обавеза из писма намјера, а која се поклапају и са обавезама преузетим Реформском агендом.

"Уколико се у марту не испуне те обавезе, постоји могућност да у априлу дође до нових преговора са ММФ-ом и промјене услова аранжмана. На овај начин послата је порука да БиХ новац није неопходан, због чега би ММФ могао пооштрити услове за аранжман", рекла је Цвијановићева.

Предсједник Синдиката управе Томислав Врховац рекао је да су од представника Владе Српске добили приједлог да се иде на споразумно рјешење насталих дуговања накнада мимо плате и да им је понуђено да редовна плата и редовне накнаде иду сваки мјесец, а да се дуговања споразумно ријеше кроз 18 мјесеци.