latinica  ћирилица
20/02/2017 |  09:55 | Аутор: РТРС

Сакраменто Кингси трејдовали Казинса у Њу Орлеанс Пеликансе

Сакраменто Кингси трејдовали су једног од најбољих центара лиге Демаркуса Казинса у Њу Орлеанс Пеликансе, преноси ЕСПН!
Демаркус Казинс - Фото: Getty Images
Демаркус КазинсФото: Getty Images

У шокантном трејду Кингси су уз "Бугија", око кога је грађен тим у протеклих седам година, дали и Омрија Каспија, а добили Бадија Хилда, Тајрика Еванса, Ленгстона Геловеја, те пикове прве и друге рунде на овогодишњем драфту

Амерички медији преносе да ће Пеликанси вјероватно понудити нови уговор са Казинса који би сљедеће године могао да постане слободан агент.

"Често сам причао са власником Кингса Вивеком Ранадивеом и генералним менаџером Владом Дивцем у вези са Демаркусовом будућношћу у Сакраменту, увјеравали су нас да га неће трејдовати, да желе да продуже уговор. У ствари, Дивац је то јавно говорио", рекао је Казинсов агент Јарин Акана.

Дивац је 6. фебруара рекао ЕСПН-у "Нећемо трејдовати Демаркуса, надамо се дугој сарадњи", а прије неколико дана жељу да остане је истакао и сјајни центар истакавши да жели да створи насљеђе у Кингсима и да му се дрес нађе под сводовима дворане.

У међувремену, Пеликанси нису успјели да се договоре са Филаделфијом за трејд Џалила Окафора, а покушавали су да доведу и једног Ол-стара Пола Џорџа, те тако створе убитачан тандем на челу са МВП-јем протеклог Ол-стар викенда Ентонијем Дејвисом.

Сада ће у свом тиму имати двојицу најбољих центара лиге, видјећемо како ће то изгледати на паркету.

Статистика:

Демаркус Казинс 27,8 поена уз 10,6 скокова, 4,8 асистенција и 1,3 блокаде

Ентони Дејвис 27,7 поена, 11,9 скокова, 2,5 блокада и 2,2 асистенције

Извор: Б92