latinica  ћирилица
20/02/2017 |  09:16 ⇒ 09:17 | Аутор: РТРС

Лидл, ипак, не долази у БиХ

Њемачки трговински ланац "Лидл" неће доћи у БиХ још неко вријеме, а како се наводи, разлог за то је тренутна политичка ситуација.
Лидл - Фото: getty
ЛидлФото: getty

Иако су неко вријеме сарадници те компаније тражили 15 локација на којима би градили центре, прије неколико недјеља дошло је до промјене плана због, како се наводи, политичке ситуације.

"Стање у којем се скоро сваке недјеље пријети сукобима, гдје имамо превирања у власти и сталне политичке кризе, није окружење у којем странци желе инвестирати средства, посебно не у тако велике пројекте као што су они које Лидл има за БиХ", рекли су саговорници портал Seebiz.eu.

Како се наводи, пословна политика Лидла је да гради сопствене центре, а не да унајмљује постојеће пословне објекте, што су стандарди фирме од којих не одустају.

"Локација тог складишта је замишљена у Сарајеву, али се размишљало да се можда направи и у Мостару. Херцеговина им је посебно занимљива због великог броја туриста који сваке године посјете ту регију. Ипак, о свему ће се детаљније знати када вођство Лидла одлучи и службено ући на БиХ тржиште", наводи портал позивајући се на неименовани извор.

Портал наводи и да то није први велики пројекат од кога су странци одустали, јер им држава није гарантовала правну сигурност као друге земље у окружењу, као и да би пројекти попут отварања Лидла, отворили нова радна мјеста у БиХ.

Извор: Независне