latinica  ћирилица
20/02/2017 |  09:11 ⇒ 12:39 | Аутор: РТРС

"Мектића смијенити због игнорисања одлука органа Српске"

Удружење грађана "Источна алтернатива" Републике Српске тражи од СДС-а да хитно смијени министра безбједности БиХ Драгана Мектића због непоштовања одлука највишег законадавног органа Народне скупштине Републике Српске и срамног поређења одржавања референдума о Дану Републике са подношењем бошњачког захтјева за ревизију пресуде против Србије.
Источна алтернатива - Фото: РТРС
Источна алтернативаФото: РТРС

Предсједник овог удружења Војин Павловић поручује СДС-у, чији је Мектић члан, као и Савезу за промјене, да Мектић мора бити смијењен као и сваки српски функционер који издаје националне интересе народа који представља у заједничким органима БиХ.

Павловић је изјавио Срни да је несхватљиво Мектићево понашање и полтронство према бошњачким лидерима и медијима, а одбојност и мржња према свима и свему што долази из Републике Српске.

"Позивам руководство СДС-а да смијени Мектића уколико има храбрости да то учини без питања Бакира Изетбеговића, који, како изгледа, води кадровску политику у тој странци и даје оцјене о подобности њихових кадрова", поручује Павловић.

Он истиче да је неприхватљиво да Мектић представља српски народ, јер га брука и девалвира његову вриједност.

Из "Источне алтернативе" поручују да им је несхватљиво понашање руководства СДС-а, које се не ограђује од небулозних Мектићевих изјава и ставова, и дозвољава да сарајевски медији са њим праве лакрдију.

"Они уз помоћ Мектићевих изјава и коментара омаловажавају све што је српско и ставове највиших законодавних органа Републике Српске, као што је одлука о одржавању референдума о Дану Републике за коју су гласали сви српски посланици међу којима и СДС-ови, што је неприхватљиво и тражимо да се та особа смијени са мјеста министра и да не представља српски народ", наводе из овог удружења.

"Источна алтернатива" позива удружења и Борачку организацију Републике Српске да осуде Мектићеве и сличне иступе српских политичара.

Извор: СРНА