latinica  ћирилица
19/02/2017 |  15:29 | Аутор: РТРС

Јокић остао без финала; ноћас спектакл на Ол-стару

Српски кошаркаш Никола Јокић такмичење Skills Challenge на овогодишњем Ол-стару завршио је у полуфиналу, поразом од Кристапса Порзингиса.

Јокић је остао без финала због неочекивано лоших пасова, који су га коштали у наставку полигона – промашио је сва три покушаја и Летонац је имао много времена за одлучујући шут.

Иако је Никола са осам и по метара погодио тројку из трка, Порзингисова лопта је прва прошла кроз обруч и он је добио прилику да се за трофеј бори са Гордоном Хејвордом.

Играч њујорк Никса је у финалу одиграо фантастично, све је погодио из прве и носи фантастичан трофеј.

Момак из Сомбора, који данас слави 22. рођендан, на старту је одмЈерио снаге са домаћим играчем Ентонијем Дејвисом и нашао се у поприличном заостатку, јер је и тада имао проблема са додавањима, док је ривал мету погодио из првог пута.

Ипак, "Обрва" је промашио први шут за три поена, што је Никола искористио и прошао у полуфинале.

Финалиста Хејворд је у првој рунди избацио Џона Вола, једног од најбољих додавача у НБА лиги, а онда је био бољи од прошлогодишњег финалисте Ајзее Томаса, који је претходно елиминисао Девина Букера из Финикса.

Ипак, Порзингис се након побЈеда над Демаркусом Казинсем и Јокићем побринуо да пехар остане у рукама високих играча, пошто га је прошле године добио Карл-Ентони Таунс.

Јокић је заблистао је прве вечери Ол-стара у утакмици под називом "Звијезде у успону" – представљао је "Тим свијета" и замало уписао трипл-дабл.

Он је за 21 минут на паркету постигао 12 поена (6/9 из игре) уз 11 скокова и осам асистенција, а имао је и двије украдене лопте, те четири изгубљене.

Ол-стар се наставља такмичењем у брзом шутирању тројки и закуцавању, док ће спектакл заокружити дуел Истока и Запада, у ноћи између недјеље и понедјељка.

Извор: Б92