latinica  ћирилица
19/02/2017 |  08:34 ⇒ 08:35 | Аутор: РТРС

Расквашен снијег на коловозима у вишим предјелима

У Републици Српској на дионицама у вишим планинским предјелима јутрос има расквашеног снијега, посебан опрез неопходан је на путевима Власеница-Хан Пијесак-Соколац и Соколац-Источно Сарајево, а магла смањује видљивост на подручју Мркоњић града, Кнежева и Бијељине, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Снијег - Фото: nezavisne novine
СнијегФото: nezavisne novine

На путевима у нижим предјелима саобраћа се по мокрим и клизавим коловозима, а у јутарњим часовима могућа је и поледица.

На дионицама у усјецима и поред камених косина учестали су одрони земље и камења на коловоз, посебно на путевима Карановац-Кнежево-Угар, Карановац-Црна Ријека-Мркоњић Град, Сарајево-Фоча, Фоча-Шћепан Поље, Вишеград-Устипрача-Рогатица и Вишеград-Бродар-Рудо.

Због теренских инжењерско-геолошких радова на дионици регионалног пута Карановац-Митровићи до сутра саобраћаће се једном траком наизмјенично, од 7.00 до 17.00 часова.

На ауто-путевима Бањалука-Градишка и Прњавор-Добој саобраћа се без застоја, по претежно мокрим и клизавим коловозима.

Због изградње вијадукта на ауто-путу Бањалука-Добој, дионица Бањалука-Прњавор, петља "Маховљани" затворена је за сав саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац".

Због изградње вијадукта на дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице /локалитет Маховљанске петље/, од 23.00 до 5.00 часова саобраћај ће бити обустављан у трајању до 30 минута, највише четири пута.

Измијењен је режим саобраћања на магистралном путу Клашнице један-Прњавор због регулисања улаза и излаза возила градилишта на магистрални пут, а која су ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Прњавор.

Режим саобраћања, због радова, измијењен је и на регионалном путу Прњавор-Станари, секција Прњаворска петља, те на путу Брчко-Лончари, у насељу Горице.

Због радова на бушењу и минирању терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб актуелне су повремене обуставе саобраћаја до 15 минута, у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево и Укрина-Горња Вијака, због активираног клизишта, саобраћа се једном траком, наизмјенично.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 20 минута.

На граничним прелазима Брод-Славонски Брод и Орашје-Жупања током дана повремено се саобраћа успорено због радова који још трају на подручју Хрватске.

Извор: СРНА