latinica  ћирилица
19/02/2017 |  08:15 ⇒ 12:43 | Аутор: РТРС

Почео састанак Иванића и Црнатка

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић и министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак састали су се данас у Бањалуци поводом одлуке бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића да поднесе захтјев за ревизију пресуде по тужби против Србије пред Међународним судом правде у Хагу.
Младен Иванић и Игор Црнадак (фото:nap.ba) -
Младен Иванић и Игор Црнадак (фото:nap.ba)

Састанак је организован у кабинету члана Предсједништва БиХ из Републике Српске у Бањалуци.

Иванић је јуче рекао да је најављено подношење захтјева за ревизију пресуде, које је иницирао Изетбеговић, изазвало озбиљне политичке импликације и да је то наставак констинуираног споровођења криза које изазва СДА.

"СДА изазива континуиране кризе посљедњих неколико година. Ниједна институција БиХ није одлучивала о наведеној ревизији, што значи да се дјеловало ванинституционално", рекао је Иванић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је навео да је посљедица дјеловања СДА и формирање паралелних структура у БиХ, што је највећи удар на Дејтонски мировни споразум од његовог од његовог потписивања.

Иванић је напоменуо да је једно од посљедица и одустајање од принципа консензуса у Предсједништву БиХ.

Он каже да би представници Републике Српске на нивоу БиХ требало да остану у институцијама БиХ, обављају дневне послове, али да не буду одржаване сједнице све док се не стекну услови за тако нешто.

Иванић је поновио да ревизија пресуде неће проћи, те да институције БиХ не стоје иза такве одлуке.

Извор: СРНА