latinica  ћирилица
18/02/2017 |  21:20 | Аутор: РТРС

Пуповац: Не престаје ширење мржње према Србима

Предсједник Српског народног вијећа Милорад Пуповац осудио је данашњи антисрпски скуп у Загребу као још један у низу оних којим се шири кампања нетолеранције, мржње и врло негативних порука према Србима у Хрватској и њиховим политичким представницима.
Милорад Пуповац - Фото: Screenshot/YouTube
Милорад ПуповацФото: Screenshot/YouTube

Он истиче да се данашњим скупом у Загребу политичким представницима Срба сужава простор за рад.

"Са једне стране, онемогућавају и сужавају простор за рад, а са друге стране, уништавају оно што је годинама стварано у хрватско-српским односима у Хрватској и што сачињава претпоставку за нормалан живот и дјеловање у Хрватској", рекао је Пуповац за РТС.

На Тргу бана Јелачића у Загребу одржан је антисрпски скуп на којем је затражен прогон Пуповца и предсједника Самосталне демократске српске странке Војислава Станимировића.

Скуп, који су организовале организације Жене у домовинском рату и "Координација удружења проистеклих из домовинског рата, протекао је уз нападе на рачун Срба, њихових представника и антифашиста.

Организатори скупа су, између осталог, оптужили Пуповца и Станимировића за, како се наводи, "србовање по Србу и југословенске оргије по Јасеновцу", те осудили постављање ћириличних табли у Вуковару, бранећи оне који су их уништавали.

Извор: СРНА