latinica  ћирилица
18/02/2017 |  17:11 ⇒ 20:10 | Аутор: РТРС

Амир Зукић предат у надлежност Тужилаштва КС (ВИДЕО)

Генерални секретар СДА Амир Зукић и његов возач Сеид Фазлагић предати су у надлежност Тужилаштва КС, гдје ће бити задржани наредна 24 часа, потврђено је из тог тужилаштва.

Поступајући тужилац ће након испитивања донијети одлуку од даљњим мјерама, односно о евентуалном одређивању једномјесечног притвора.

Зукић и Фазлагић су јуче ухапшени, а Зукић се терети да је заједно са Сафетом Бибићем организовао групу коју је чинило више особа ради незаконитог запошљавања особа и страначких кадрова у јавна предузећа. Извршени су претреси на неколико локација на подручју Кантона Сарајево, а претресена је и Зукићева канцеларија.

Зукић је ухапшен због незаконитог запошљавања у јавним предузећима, а Фазлагић се терети за кривично дјело помоћ починиоцу након почињења кривичног дјела.

Амир Зукић, Асим Сарајлић и Мирсад Кукић довођени су у везу са незаконитим запошљавањем након хапшења у акцији "Босна". Есед Џанановић, бивши извршни директор Електропривреде БиХ који је тада ухапшен, казао је да је запошљавање у Електропривреду вршено по директном налогу високих званичника СДА.

Тужилаштво КС је приликом тражења притвора за ухапшене у акцији "Босна" навело да су Зукић, Сарајлић и Кукић укључени и у запошљавања у другим јавним предузећима.

Извор: Агенције