latinica  ћирилица
18/02/2017 |  17:06 ⇒ 17:20 | Аутор: РТРС

ФСС: Обрадовић и Огњеновић нови селектори

Бивши фудбалски репрезентативци Милан Обрадовић и Перица Огњеновић изабрани су за селекторе омладинске и кадетске репрезентације Србије.

Како је саопштио Фудбалски савез Србије, одлуком Одбора за хитна питања, Милан Обрадовић предводиће омладинску репрезентацију, генерације 1998. годиште.

Обрадовић је некадашњи фудбалер Обилића, Локомотиве из Москве, Борусије из Менхенгледбаха, Металиста из Харкова и Партизана.

Каријеру је завршио у ОФК Београду 2014. године, а послије тога се посветио тренерском послу. Био је помоћни тренер у Напретку и Коперу, а прошле године и први тренер тог словеначког клуба.

Обрадовић ће са екипом учестовати у квалификацијама за Европско првенство, које ће се играти од 2. до 15. јула у Грузији. Противници Србије биће Њемачка, Словачка и Кипар.

Бивши фудбалер Црвене звезде, Реал Мадрида, Динама из Кијева и Кајзерслаутерна Перица Огњеновић преводиће кадетску репрезентацију, генерацију 2000. годиште. Он је каријеру завршио 2011. године у Јагодини.

Огњеновића очекује завршна рунда квалификација за одлазак на Европско првенство у Хрватској од 3. до 19. маја. Противници српским фудбалерима биће домаћин турнира Шкотска, а ту су још Швајцарска и Црна Гора. Елит рунда квалификација за кадете игра се од 17. до 22. марта.

Одбор за хитна питања одлучио је и да ће се финале Купа Србије у футсалу одржати 10. маја у нишкој дворани Чаир. Такође, најуже оперативно тијело ФСС добило је новог члана, сада већ бившег потпредсједника ФСС, Бранка Стојаковића.

Извор: Б92