latinica  ћирилица
18/02/2017 |  16:19 | Аутор: РТРС

Главни одбор СПС-а: Вучић је кандидат социјалиста

Главни одбор Социјалистичке партије Србије једногласно је подржао лидера Српске напредне странке Александра Вучића за кандидата за предсједника Србије.
Вучић jе кандидат и социjалиста - Фото: ТАНЈУГ
Вучић jе кандидат и социjалистаФото: ТАНЈУГ

Предсједник СПС-а Ивица Дачић рекао је да Вучић није добио само подршку социјалиста за кандидатуру, већ да га ова странка сматра својим кандидатом на изборима за шефа државе.

Дачић је поручио предсједнику Србије Томиславу Николићу да се на вријеме часно повуче или ће, како каже, бити кандидат са најмање гласова у историји, преносе београдски медији.

"Нико не иде за губитником", рекао је Дачић на сједници Главног одбора СПС-а.

Он је савјетовао Николићу да се договори са Вучићем јер он ужива највећу подршку народа и додао да би свака друга одлука била погрешна.

Дачић каже да је главни циљ СПС-а стабилност и будућност Србије, те истакао одличну сарадњу са напредњацима у претходних пет година.

Лидер СПС-а указао је да је на предсједничким изборима потребно јединство, као што је грађанима потребна јака и стабилна Србија, те да због тога ова странка нема никакву дилему када је ријеч о Вучићевој кандидатури.

Дачић је истакао да Србија може да иде само напријед и да нико не жели да се врати у прошлост.

"Сви смо сведоци проблема за време ДОС власти, пљачкашких приватизација и екипе која нас је гурнула у све проблеме. Они су покушали да преваре народ, посвађали се после неколико месеци, али су се опет сви ујединили да сруше Милошевића. И тада се Николић кандидовао против Милошевића", нагласио је Дачић.

Извор: Срна