latinica  ћирилица
18/02/2017 |  15:56 ⇒ 19:01 | Аутор: РТРС

Трaмп: Ови медији су непријатељи Американаца ...

Предсједник САД напао је медије, називајући их непријатељима америчког народа, преноси АФП.

Трамп је из своје викендице у Мар-а-Лагу у Калифорнији у којој проводи трећи викенд објавио твит у коме наводи да медији као што су - Њјујорк тајмс, Ен-Би-Си, Еј-Би-Си, Си-Би-Ес и Си-Ен-Ен нису његови, већ непријатељи Американаца.

Убрзо након објаве, твит је обрисан, али је потом освануо нови на коме је напао још више медијских кућа.

Трамп је и током кампање оптуживао медије да су пристрасни. Поред тога што је навео да медији углавном преувеличавају његове неуспјехе, оптужио је новинаре да не показују довољно поштовања према његовим успјесима.

Трамп је на конференцији за штампу одржаној у четвртак оптужио медије да су криви за неуспјехе његове администрације.

За четири недјеље на власти, Трампа је задесила оставка савјетника за националну безбједност, повлачење кандидата за кабинет, пропаст политике о имиграцији и талас процурјелих информација.

Конзервативни аналитичар С.Е. Капс иронично је објавио на Твитеру, уз хештаг "ТрамповаАмерика" да обожава онај дио првог амандмана америчког устава (којим се гарантује слобода говора) који медије назива непријатељима америчког народа.

Бен Роудс, главни савјетник бившег предсједника САД Барака Обаме, оцијенио је Трампове коментаре као "поклон ауторитарцима широм свијета".

Раш Лимберг, један од репортера, био је одушевљен конференицјом, па је на Твитеру јавно подијелио своје мишљење, да је конференција за новинаре одржана у четвртак била "искрена".

Трамп је одговорио, рекавши да многи тако мисле, међутим да "лажне вијести" пропагирају другачију причу.

Извор: Агенције