latinica  ћирилица
18/02/2017 |  15:17 | Аутор: РТРС

Линта: Крајњи циљ бошњачке политике - укидање Српске

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцијенио је да је такозвана бошњачка борба за истину, правду и утврђивање чињеница од почетка била исполитизована, те да представља само средство за рушење Дејтонског споразума и претварање БиХ у унитарну и исламску државу у којој за Србе нема живота.
Миодраг Линта - Фото: ТАНЈУГ
Миодраг ЛинтаФото: ТАНЈУГ

Поводом одлуке бошњачких представника да поднесу захтјев за ревизију пресуде против Србије, Линта је навео да је њен крајњи циљ да се Србија осуди за непостојећи геноцид над Бошњацима што би за посљедицу имало укидање Републике Српске и наметање Србији да исплати огромно финансијско обештећење БиХ.

Линта сматра да је била велика грешка што је власт ДОС-а у Србији повукла добро припремљену противтужбу коју је Влада Југославије поднијела у јулу 1997. године Међународном суду правде у Хагу као одговор на тужбу коју је Сарајево поднијело марта 1993. године.

"Одлука о повлачењу противтужбе је донесена без услова да се повуче тужба, а јавност није добила образложење о разлозима ове неразумне и штетне одлуке. У српској противтужби су били прецизно наведени и побројани бројни масовни злочини над Србима на територијама које је контролисала такозвана Армија БиХ", навео је Линта.

Он је указао да бројне чињенице јасно показују да је Федерација БиХ етнички чистија од Републике Српске.

"Повлачењем противтужбе тадашња званична Србија послала је поруку да је амнестирала антисрпску политику Алије Изетбеговића која је главни узрок рата у БиХ и великог страдања српског и бошњачког народа", поручио је Линта.

Извор: Срна