latinica  ћирилица
18/02/2017 |  15:05 | Аутор: РТРС

Српска добро ријешила питање хармонизације законодавства

Предсједник Одбора Народне скупштине Републике Српске за европске интеграције и регионалну сарадњу Бранислав Бореновић изјавио је данас да је у највишој законодавној институцији у Српској добро ријешено питање начина хармонизације домаћих прописа са европским.
Бранислав Бореновић - Фото: РТРС
Бранислав БореновићФото: РТРС

- На Влашићу смо јуче и данас разговарали са колегама из парламента у БиХ, али и посланицима из Србије и Македоније о процесу европских интеграција и њиховим искуствима у попуњавању потребног упитника. Корисно је било да размијенимо мишљења и видимо шта у БиХ можемо примијенити на путу ка ЕУ - рекао је Бореновић, након састанка комисија и Одбора за европске интеграције БиХ.

Он је оцијенио да је веома добро да Одбор Скупштине Српске за европске интеграције и регионалну сарадњу учествује на састанцима на којима се говори о ЕУ интеграцијама.

- На састанку смо рекли да је неопходно успоставити овакав вид комуникације једном у пола године. Састанку су присуствовали и представници Делегације ЕУ у БиХ, а значајно је да процес европских интергација подржавају све структуре у БиХ - додао је Бореновић.

Састанак на Влашићу одржан је у оквиру активности Мреже парламентарних одбора за привреду, финансије и европске интеграције земаља западног Балкана.

Извор: СРНА