latinica  ћирилица
18/02/2017 |  13:02 ⇒ 13:04 | Аутор: РТРС

Шести "Јахорински пословни форум" 23. и 24. фебруара

Научно-стручна конференција "Јахорински пословни форум 2017", која ће бити одржана 23. и 24. фебруара у организацији Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву, окупиће 103 учесника из земаља региона, изјавио је Срни секретар Форума Марко Ђого.
Јахорина - Фото: РТРС
ЈахоринаФото: РТРС

"Тема овогодишње шесте конференције је `Стратешки избор и одржив развој туристичке дестинације`", прецизирао је Ђого.

Према његовим ријечима, на отварању овог еминентног скупа са међународним учешћем говориће министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић, министар науке и технологије Републике Српске Јасмин Комић, гувернер Централне банке БиХ Сенад Софтић, ректор Универзитета у Источном Сарајеву Радослав Грујић и декан Економског факултет Пале Љубиша Владушић.

Ђого истиче да је пријављено 47 научних радова, а пријављена су 103 учесника из Словеније, Хрватске, Србије, Црне Горе, Македоније, Републике Српске и Федерације БиХ.

Уводна излагања на пленарној сједници одржаће професори са Универзитета "Приморска" из Словеније Јанез Мекинц, Зоран Аранђеловић са Економског факултета у Нишу, Предраг Трпески са Економског факултета Универзитета "Свети Ћирило и Методије" у Скопљу и Јово Атељевић са Економског факултета у Бањалуци.

Конференција, која ће бити одржана у хотелу "Термаг", имаће и двије сесије посвећене економији и туризму, као и презентације студентских радова, те националне кухиње.

Извор: СРНА