latinica  ћирилица
16/02/2017 |  18:53 | Аутор: РТРС

Вигемарк: ЕУ до сада у аграрни сектор инвестирала око 30 милиона евра

Шеф Делегације ЕУ у БиХ Ларс-Гунар Вигемарк рекао је данас у Градачцу да је у посљедњих 20 година у БиХ доста урађено у аграрном сектору, у који је ЕУ до сада инвестирала око 30 милиона евра.
Ларс-Гунар Вигемарк - Фото: РТРС
Ларс-Гунар ВигемаркФото: РТРС

"Ми свакако желимо још и више урадити са своје стране, а да би то било могуће, потребно је да имамо усвојену стратегију. У контексту саме стратегије, доста је посла већ урађено, а сада је потребна политичка воља да она буде усвојен", истакао је Вигемарк, који је отворио форум "Европске перспективе пољопривреде у БиХ".

Он је додао да су пољопривредници у БиХ у веома тешком положају и да нису добили све субвенције које им припадају с различитих нивоа власти.

Вигемарк, који је и специјални представник ЕУ у БиХ, истакао је потребу боље организације самих пољопривредних произвођача.

"Њихов досадашњи начин организације кроз задруге или нека удружења доста је расцјепкан и није кохерентан. Потребно је да буду уједињенији и чвршћи у свом наступу", сматра Вигемарк.

Обраћајући се новинарима, Вигемарк је рекао да је ово осми по реду одржани форум о теми пољопривреде и руралног развоја, чиме су настављене активности Канцеларије специјалног представника ЕУ у БиХ, у оквиру пројекта перспектива развоја пољопривреде у БиХ и могућности које пружа процес ЕУ интеграција.

Извор: СРНА