latinica  ћирилица
16/02/2017 |  17:16 | Аутор: РТРС

Агарвал повукао тужбу против “Крајина осигурања“

Већински акционари “Крајина осигурања“ Бањалука Навен Агарвал и Гупта Нете повукли су тужбу тешку 5,8 милиона КМ коју су против овог друштва поднијели прошле године пред судом у Требињу.
Навин Агарвал - Фото: РТРС
Навин АгарвалФото: РТРС

Предсједник Окружног привредног суда Требиње Смаил Беговић потврдио је данас за портал Капитал да је Агарвал 6. фебруара ове године доставио суду поднесак да повлачи тужбу, након чега је и суд донио рјешење о повлачењу тужбе.

-Као разлог повлачења тужбе навео је да је постигао договор са туженим, након чега је суд 9. фебруара донио рјешење о повлачењу тужбе и доставио га странкама-рекао је Беговић.

Управо је судија Беговић половином маја прошле године донио спорну пресуду у корист Агарвала, али је она након неколико мјесеци поништена пред Вишим привредним судом у Бањалуци и враћена на поновоно одлучивање у Требиње.

Међутим, остаје нејасно шта је то Агарвал договорио са “Крајина осигурањем“ на чијем се челу опет налази, након што је Агенција за осигурање РС укинула ванредну управу у овом друштву.

Агарвалов адвокат Миодраг Стојановић није се јављао на телефонске позиве, а и правник “Крајине“ одбио је да појасни детаље договора.

Подсјетимо, Агарвал је и пресуду у Требињу добио након што је тужио “Крајина осигурање“, а затим као већински власник и предсједник Управног одбора овог друштва донио одлуку којом се друштво одриче права жалбе на пресуду суда, чиме је она експресно постала правоснажна.

Агарвал је у тужби тврдио да су у проспекту при куповини акција прикривени значајни догађаји, односно да приказана вредност акција није одговарала стварној.

Агарвалов план да извуче новац који је уложио у куповину акција “Крајине“ тада је пропао само захваљући брзој реакцији МУП-а РС и Агенције за осигурање РС која је увела ванредну управу у “Крајина осигурање“ и покренула поступак оспоравања пред Вишим привредним судом Бањалука.

Виши привредни суд у Бањалуци је у децембру прошле године укинуо ову пресуду и предмет поново доставио Окружном привредном суду у Требињу.

У међувремену Агарвал покушава на све начине да што дуже остане на челу УО “Крајине“.

Након што је Окружни привредни суд Бањалука рјешењем наложио одржавање ванредне Скупштине акцинара “Крајина осигурања“, Агарвал је поднеи жалбу и на то рјешење.

Агарвал је поднио тужбу и против рјешења Комисије за хартије од вриједности РС која му је забранила право гласа на Скупштини акционара све док не објави понуду за преузимање свих акција “Крајине“.

КХОВ је то рјешење донијела након што је утврдила да су Агарвал у Гупта Нете заједно дјеловали при куповини акција “Крајине“, а што је није у складу са законом.

Извор: Блиц