latinica  ћирилица
16/02/2017 |  13:46 ⇒ 13:49 | Аутор: РТРС

Попуст на "васпитану дјецу" у ресторану

Италијански угоститељ Антонио Ферари одлучио је да у свом ресторану у Падови да попуст од пет одсто породици чија су се дјеца лијепо понашала током оброка.

Ноћна мора и шефова сала широм свијета, гостију, па вјероватно и самих родитеља јесте група дјеце у ресторану која виче, лупа и трчи између столова, а такве сцене заиста нису ријеткост.

Како преноси "Масхабле", ипак има и свијетлих примјера, а Ферари је одлучио да такве награди.

За једним столом његовог ресторана сједила је група од 11 људи, међу којима је било петоро дјеце, која су, како је описао, "мирно сједили, цртали и бојили док су њихови родитељи пили вино".

"Ово се дешава тако ријетко", написао је Ферари на Фејсбуку и окачио исјечак рачуна.

Ручак је породицу коштао 261 евро уз 15 евра за кувер, а одобрен им је попуст на "фино васпитану дјецу" од 13,05 евра. Бакшиш је износио 30 евра.

"Знам колико је тешко бити родитељ, реаговао сам инстинктивно. Било је фасцинантно гледати њихову интеракцију, уз толико смирености. Родитељи су били мојих година, око четрдесет, а дјеца стара између четири и шест година. Нисам знао како да им честитам, нисам их знао од раније, први пут су били у ресторану, па сам се одлучио за попуст", рекао је Антонио за "Коријере дела сера".

Извор: Б92, Mashablе