latinica  ћирилица
14/02/2017 |  15:35 ⇒ 15:38 | Аутор: РТРС

Враћа се чувена "нокија 3310"

Финска компанија одлучила је да поново започне производњу свог чувеног модела "нокија 3310", којег многи корисници и даље сматрају најпоузданијим мобилним телефоном на свијету.
Нокија 3310 (Фото: JOEco.uk) -
Нокија 3310 (Фото: JOEco.uk)

Телефон који се први пут појавио 2000. године био је и остао вољен због своје отпорности и дуготрајне батерије. Нова верзија "нокије 3310", која ће бити доступна од 26. фебруара, продаваће се по цијени од 59 евра, а највише му се радују бивши носталгични власници.

Нокија ће "нови-стари" телефон представити на Свјетском конгресу мобилних телефона (Mobile World Congress) у Барселони током овог мјесеца.

Тај телефон могуће је купити и на "Амазону", иако не директно од "Нокије", а међу његовим карактеристикама су наведени сат, калкулатор и четири игрице: Снејк II, Перс II, Спејс импакт и Бантуми.

"Нокија" се борила са одржавањем популарности свог бренда у ери паметних телефона, да би на крају завршила продајом "Мајкрософту".  Међутим, од тада су се окренули производњи нових верзија својих старих телефона, попут "нокије 215", која кошта 29 долара а батерија му траје 29 дана.

Телефоне које је креирала компанија "Нокија" сада продаје "Ејч-Ем-Ди глобал" - финска компанија која је откупила права на коришћење тог имена. "Ејч-Ем-Ди" ће на Свјетском конгресу мобилних телефона открити и друге "Нокијине" моделе.

Извор: РТС