Како чувати чоколаду?
Наравно, треба је чувати ван топлих мјеста, а портал Food&Drink преноси најбоље начине за чување, на којима ће чоколада трајати.
Чоколадице треба чувати на мјесту гдје је температура око 15 степени Целзијуса, и ван домашаја сунчевих зрака.
Ако је у вашој кухињи претопло, чоколадице можете чувати у фрижидеру, али искључиво ако су чврсто увијене у неки материјал, који ће спречити да ишта продре унутар вашег слаткиша.
Чоколадне мрвице садрже мање какао-маслаца у односу на нормалну чоколаду и тиме могу поднијети више температуре. Ипак, слично чоколадицама, мрвице треба чувати на мрачном мјесту, обавијене и на собној температури.
Какао-прах мора се чувати вакумиран, на собној температури, јер ће у фрижидеру изгубити прави укус.
Колико траје чоколада? Црна - двије године, млијечна и бијела - годину дана, чоколадне мрвице - двије године и какао-прах - двије године.
Извор: РТС