Шта све лијечи каки - јапанска јабука
Наизглед подсјећа на парадајз, али када је пресјечете, увидите да је она заправо сочна воћка која задржи бројна љековита својства попут Ц витамина и која садржи мали број калорија.
Користи се у лијечењу сљедећих болести:
- болест цријева (код затвора, упалних стања и инфекција цријева, поремећене пробаве и пражњења нарочито за вријеме путовања или промејне климе)
– болести желуца (код прехлађеног желуца, гастроентеритиса, лоше пробаве)
– за лијечење хемеороида (спријечава тврду столицу и дјелује повољно на пражњење цријева)
– болести јетре и жучи (узима се код масне јетре, слабог рада јетре, слабог излучивања жучи)
– ако плод кувамо, тада њиме лијечимо дијареју
– осушени зрео плод какија добро је љековито средство за лијечење компликација с бронхијама, и то нарочито код сувог кашља (узимамо прашак од сувог какија)
– млади изданци грана дјелују као адстригент и стиптик
– свјеж сок какија помаже код лијечења високог притиска
– цвјетне чашице за лијечење штуцавице
– болести живаца (умирујуће дјелује на живце које релаксира и јача)
– јачање имунитета.
Извор: Агенције