latinica  ћирилица
22/01/2017 |  18:54 ⇒ 19:49 | Аутор: РТРС

Дружењем са вуковима побједила трауме и анорексију (ВИДЕО)

Сара Варли из Калифорније је након силовања дуго патила од посттрауматског стресног поремећаја (ПТСП) и анорексије, а живот су јој спасли - вукови.
Игра са вуком - Фото: Screenshot/YouTube
Игра са вукомФото: Screenshot/YouTube

Сара је била жртва силовања када је имала 19 година, након чега је драстично смршала и обољела од ПТСП и анорексије.

Она сада има 28 година и каже да се опоравила након што је проводила осам сати дневно са чопором вукова псима мјешанцима (вука и пса).

Сара је посјећивала склониште за вукове на имању њене рођаке, и временом се толико везала за њих да је касније и она отворила склониште за ове, наизглед опасне животиње.

"Не знам да ли бих била овдје да није вукова. Како су се ствари одвијале, покушавала сам да отупим бол, а то можете да радите све док се нешто не деси. Свега сам се плашила, али сам се једнога дана нашла међу вуковима и мој мозак је коначно ућутао. Када сте у близини предатора који могу да вас повриједе, ваш мозак се аутоматски фокусира на то. Умјесто милион имагинарних пријетњи против којих сам се борила, сада сам била фокусирана на ову једну пријетњу пред којом сам се нашла у том тренутку. Када сам почела да проводим више времена са њима, дефинитивни сам постала превише свјесна и било је тренутака када сам била уплашена", прича Сара.

Она каже да ће вам вукови увијек дати до знања ако их нешто љути, и да јој је тај страх који је осјећала дозволио да коначно има рационалан разлог за страх, умјесто да се боји свега.

Извор: Independent