latinica  ћирилица
17/01/2017 |  20:33 ⇒ 21:54 | Аутор: РТРС

СП у Француској: Побједа Њемачке, Словенци извукли бод

Рукометаши Њемачке очекивано су свладали Саудијску Арабију са 38-24 (21-13) у посљедњој утакмици 3. кола групе Ц на Свјетском првенству у Француској те су, због боље гол-разлике, поновно засјели на чело табеле испред Хрватске, која ће у сриједу у Роуену играти утакмицу 4. кола против Чилеа (20.45 сати).
Свјетско првенство у рукомету (фото:media.rtl2.fr) -
Свјетско првенство у рукомету (фото:media.rtl2.fr)

Стефан Фатх је са шест голова био најефикаснији играч Нјемачке, а по пет погодака постигли су Патрик Грецки и Каи Хафнер.

Најузбудљивију утакмицу у послијеподневном дијелу програма у уторак су одиграли Словенија и Тунис који су подијелили бодове. Тунижани су шест минута прије краја имали чак пет погодака вишка (28-23), али је репрезентација под водством Веселина Вујовића успјела серијом 5-0 доћи до бода.

Изједначујући погодак је постигао Блаж Јанц пет секунди прије краја утакмице, а то му је био шести гол на утакмици. Најбољи стријелац Словеније био је Вид Кавтичник са седам голова, док је Тунижане са осам погодака предводио Мосбах Санаи.

У четвртом колу Групе А, рукометаши Норвешке и Пољске остваили су побједе, док је репрезентација Бразила доживјела пораз.

Извор: Независне новине