latinica  ћирилица
17/01/2017 |  17:29 | Аутор: РТРС

Скот: Састанак Вучића и Бајдена показатељ важности односа Србије и САД-а

Састанак америчког потпредсједника Џозефа Бајден са премијером Србије Александром Вучићем у Давосу показатељ је важности ових односа за САД, рекао је амбасадор САД у Београду Кајл Скот.

Скот је на састанку са предсједником Србије Томиславом Николићем нагласио да је стабилност у региону предуслов за напредак и да би сви требало да избјегавају повишену реторику, саопштено је из Амбасаде САД у Београду.

Он је истакао да САД настављају да подржавају дијалог између Београда и Приштине и да САД охрабрује обје стране да траже могућности ка напредовању у свеобухватној нормализацији односа.

Саговорници су се сагласили да наставе контакте и изразили наду да ће нови основи за побољшање односа између двије земље бити развијени ускоро.

Скот је похвалио напредак Србије у области економске стабилности и раста.

Он је коментарисао отварање четири поглавља у процесу приступања ЕУ у прошлој години и навео да су четири милијарде долара инвестиција и 16.000 људи који раде за америчке компаније у Србији јасни показатељи снаге и билатералних односа.

Николић је, како је наведено у саопштењу, изнио ставове о потреби да се изграде још снажнији односи у будућности, упркос различитим ставовима двије земље о статусу Косова.

Извор: СРНА